top of page
Search
  • Writer's pictureBridget Jill Billedo

Interview | Podcast

Updated: Jun 17, 2021

Dit blogartikel zal een beetje anders zijn omdat het niet zal gaan over wat er die dag gebeurde. Een van mijn taken voor mijn taalstage is om een interview te doen met iemand met wie ik werk en ik wist dat Sofie een podcast heeft dus stelde ik voor om het interview in één van haar afleveringen te verwerken.


De antwoorden die ik hier heb opgeschreven zijn gebaseerd op wat ik begreep van wat ze zei en het is niet de transcriptie van de podcast dus als er fouten in staan, stuur me dan een berichtje en laat het me weten.


Wat is iets wat mensen verkeerd lijken te begrijpen over "Instagram marketing"?


Instagram mag niet genegeerd worden als het op marketing aankomt. Het is echt een gemiste kans als je geen gebruik maakt van dit steeds groeiende platform. Sommige ondernemers zouden zeggen dat Instagram niets voor hen is en dat het alleen een middel is om je producten op te plaatsen. Maar daar hebben ze het mis, je Instagram account is niet alleen een reclame bord, het is een opening waar je je klanten mee kan nemen in je reis. Het is de plek waar je je community opbouwt en niet alleen volgers maar ook supporters krijgt.


Wat is één ding dat één van jouw cursisten heeft gedaan dat je niet had verwacht?


Het was toen een van haar studenten haar vertelde dat Instagram niets voor haar was en dat ze er waarschijnlijk haar doelpubliek niet mee zou bereiken. Maar hoewel de cursist ongemotiveerd leek, zette ze zich toch door de cursus heen en was ze in staat om alle tips en trucs die Sofie gaf toe te passen. En zo kon ze aan het eind van de cursus haar bedrijf laten groeien en verdient ze nu een goed loon.


Waarom zouden mensen, specifiek KMO's, jouw expertise vertrouwen?


De eerste reden is haar ervaring op dit domein. Ze heeft niet alleen particulieren en KMO's als klant maar één van de grootste klanten die ze heeft is Wijnegem Shopping Center en dat alleen al toont veel aan.


De tweede reden is haar studie. Ze studeerde Cross Media Management en dat is waar ze de basis heeft gelegd voor haar methodes.


De derde reden is dat ze constant op de hoogte is van alle social media platformen zodat het makkelijker is om eventuele problemen van haar klanten op te lossen.


Wat is een vraag die je altijd al aan iemand hebt willen stellen, maar nooit hebt gedaan?


Waarom wordt het algoritme van Instagram niet duidelijk uitgelegd aan de gebruikers? Het is te ingewikkeld om te begrijpen in tegenstelling tot TikTok dat een duidelijke basis heeft over welke video's mensen leuk vinden en dergelijke.


Als iemand net zo succesvol wil zijn als jij, wat moeten ze dan doen?


Ze zei dat succes persoonlijk is en verschilt van persoon tot persoon. Maar wat ze benadrukte was dat je een duidelijk doel moet hebben, dus bereiken wat het ook is dat je wilt bereiken. Daarbij noemde ze drie tips: doorzettingsvermogen, consistentie en moed.


Doorzettingsvermogen: Ze zei dat er een moment in haar leven was waarop ze ergens aan begon maar niet doorzette omdat ze dacht dat het niet werkte. Deze mentaliteit mag je nooit belemmeren om je doelen te bereiken, dus je moet echt in staat zijn om door te zetten.


Consistentie: Dit is in staat zijn om dingen te doen die je al doet op een regelmatige basis.


Moed: Doe het gewoon was wat Sofie zei. Je moet ophouden een perfectionist te zijn en ook niet bang zijn om hulp te vragen aan andere mensen. Ze heeft ook cursussen gedaan en de nodige dingen bestudeerd om te bereiken wat ze nu bereikt heeft.


En als laatste heb ik nog een tip toegevoegd en dat is om prioriteiten te stellen.




Je kunt de volledige podcast hieronder beluisteren:



10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page